Oznamy

Články

Triedy

Náš kolektív

Prevádzka

Fotogaléria

Dokumenty a tlačivá

Čo nás čaká…

Svetielkáči spoznávajú svet

Školská jedáleň

Pracovné ponuky

IRKP + Pomôž svojej škôlke

2% pre škôlku

PROJEKTY

Deň jablka – Lienky

Deň jabĺk sme si užili, pekné veci vytvorili, aj pár fotiek pre vás pripravili.

A na čom sme si pochutnali, aj vy si doma skúste, ochutnajte 🙂

Piškótová jablková torta pre deti

 INGREDIENCIE

1 kg ošúpané a nastrúhané jablká

2 ks zlaté klasy

2 ks vanilkové cukry

cukor podľa chuti

2 balíčky piškót

POSTUP

 1. Jablká podľa potreby očistíme, nastrúhame a podlejem troškou vody. Prikryté dusíme do mäkka na miernom ohni.

2. Podľa potreby osladíme a dochutíme či už škoricou, vanilkou, … Jablká povaríme na hladké pyré.

3. Zlatý klas rozmiešame cca v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Necháme prevrieť, kým nevznikne hustá jablkovo-pudingová kaša. Ak jablká pustili počas dusenia veľa šťavy, použijem vody menej a naopak.

4. Dno, prípadne aj boky tortovej formy vystelieme piškótami, na ktoré rozprestrieme polovicu jablkovej zmesi. Na ňu dáme ďalšiu vrstvu piškót – opäť jablkové pyré a opäť piškóty..

5. Necháme tortu na chladnom mieste, aby nám poriadne stuhla. Niekedy podávame tortičku aj s vyšľahanou šľahačkou alebo šľahačkou v spreji.