Deň jabĺk sme si užili, pekné veci vytvorili, aj pár fotiek pre vás pripravili.
A na čom sme si pochutnali, aj vy si doma skúste, ochutnajte 🙂
Piškótová jablková torta pre deti
INGREDIENCIE
1 kg ošúpané a nastrúhané jablká
2 ks zlaté klasy
2 ks vanilkové cukry
cukor podľa chuti
2 balíčky piškót
POSTUP
1. Jablká podľa potreby očistíme, nastrúhame a podlejem troškou vody. Prikryté dusíme do mäkka na miernom ohni.
2. Podľa potreby osladíme a dochutíme či už škoricou, vanilkou, … Jablká povaríme na hladké pyré.
3. Zlatý klas rozmiešame cca v 2 dcl vody a pridáme k rozvareným jablkám. Necháme prevrieť, kým nevznikne hustá jablkovo-pudingová kaša. Ak jablká pustili počas dusenia veľa šťavy, použijem vody menej a naopak.
4. Dno, prípadne aj boky tortovej formy vystelieme piškótami, na ktoré rozprestrieme polovicu jablkovej zmesi. Na ňu dáme ďalšiu vrstvu piškót – opäť jablkové pyré a opäť piškóty..
5. Necháme tortu na chladnom mieste, aby nám poriadne stuhla. Niekedy podávame tortičku aj s vyšľahanou šľahačkou alebo šľahačkou v spreji.